Fahéjas bögrés almás süti
Zsó 2016.06.28. 13:11
Fahéjas bögrés süti
-
1 bögre liszt
-
1 bögre porcukor
-
1 bögre tej
-
1 tojás
-
1/2 csomag sütőpor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
3 db kisebb alma
-
kevés fahéj
-
Mindegy, mekkora a bögre, lényeg, hogy mindig ugyanazzal mérd a hozzávalókat.
Elkészítése
Nagyon gyors és egyszerű süti, 30-35 perc alatt kész. Kapcsold be a sütőt, hogy felmelegedjen kb. 200-220 fokra. Vajazd ki a tepsit.
A meghámozott almákat reszeld le, fahéjas cukorral szórd meg, majd hagyd állni, hogy levet eresszen. Annyi idő elegendő, amíg a tésztát bekevered. Keverd össze a lisztet a sütőporral. Add hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot. Keverd el őket.
Verd fel a tojást, simán, mintha rántottának készítenéd, és öntsd rá a liszt-cukor-sütőpor keverékére. Öntsd rá a tejet, és fokozatosan keverd szép simára. Jól csavard ki az almát, hogy minél kevesebb leve legyen, és keverd a tésztához.
Mehet a tepsibe és a sütőbe.
|