Gesztenyés almatorta
Zsó 2008.05.31. 18:38
Gesztenyés almatorta
Hozzávalók:
1 kerek piskótatorta, 25 dkg gesztenyemassza, 1 kg alma, 10 dkg cukor, 2 ek. baracklekvár, 1 citrom leve, szegfűszeg, fahéj.
A krémhez: 2 dl tej, 2 tojássárgája, 1 csomag vaníliaízű pudingpor, 1 csomag vaníliás cukor, 5 dkg cukor, 3 dl tejszín, 1 teáskanál zselatin
Elkészítése:
Az almát megtisztítjuk, apró darabokra vágjuk, és citromlével, cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel ízesített vízben puhára főzzük, majd a levéből kiszedjük, és lehűtjük. A pudingport a tejjel, a cukorral, a tojássárgával összekeverjük, és sűrűre főzzük. A piskótalapot sárgabaracklekvárral megkenjük (vékonyan), ráreszeljük a gesztenyemesszát, és rárakjuk az almadarabokat. A kihűlt krémhez hozzákeverjük a habbá vert tejszínt, a felolvasztott zselatint, s ráöntjük a torta tetejére. Hűtőszekrényben megdermesztjük.
|