Csopaki pincepörkölt
Zsó 2008.05.24. 10:38
Csopaki pincepörkölt
Hozzávalók
1,4 kg marhalábszár, 40 dkg sertésvelő, 20 dkg sertészsír, 30 dkg hagyma, 3 dkg fokhagyma, 4 dkg fűszerpaprika, 2 g kömény, 5 dkg só, 1 zöldpaprika + 1 paradicsom (szezonon kívül 20 dkg lecsó), őrölt feketebors, 3 dl csopaki rizling.
Elkészítése
A húst felkockázom. A zsíron aranysárgára pirítom a karikára vágott hagymát, hozzáadom a köményt és a zúzott fokhagymát, majd megszórom e fűszerpaprikával. Hozzáadom a húst, majd kevés őrölt hússal fűszerezem. Néhány perc múlva rádobom a felkockázott paprikát, paradicsomot és a velőt, majd felöntöm a csopaki borral. Készre főzöm és forrón tálalom.
|