Borjútekercs zöldségekkel
Zsó 2008.02.29. 11:58
Borjútekercs zöldségekkel
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1,5 kg borjú fehérpecsenye
4 szelet füstölt szalonna
1 kávéskanál őrölt kakukkfű
1 nagy szelet szalonna
3 evőkanál olaj
20 dkg paradicsompüré
50 dkg gyöngyhagyma
50 dkg sárgarépa
1 zeller
őrölt bors
só
Elkészítése
A fehérpecsenyét középen bevágjuk, de nem vágjuk át a húst, majd szétnyitjuk, ráfektetjük a szalonnaszeleteket. Kakukkfűvel, borssal meghintjük, és a húsrétegeket egymásra hajtjuk. Szorosan szalonnába csomagoljuk, és átkötjük. Mély tepsiben, olajban aranyszínűre sütjük, majd beletesszük a felkockázott hagymát, a paradicsompürét és a zúzott fokhagymát. Sóval, borssal meghintjük, befedjük, és másfél óráig sütjük. A gyöngyhagymákat meghámozzuk, és sós vízben megfőzzük. A répát felkarikázzuk, a zellert négyfelé vágjuk. A sütés vége előtt 20 perccel a zöldségeket a hús mellé rendezzük, és lefedve megsütjük. Amikor kész, a húst kivesszük, és vastagon felszeleteljük. A zöldségekkel körítve tálaljuk. A sütésből visszamaradt zsiradékot áttörjük, és külön kínáljuk.
|