Bakonyi sertésszelet
Zsó 2008.02.10. 17:36
Bakonyi sertésszelet
Hozzávalók:
8 szelet sertéscomb, 25 dkg gomba, 1 db vöröshagyma, két dl tejföl, pirospaprika só,liszt, zöldpaprika, paradicsom
Elkészítése:
A kivert hússzeleteket enyhén besózva 15 percig állni hagyjuk, majd lisztbe forgatjuk és kevés forró olajban hirtelen elősütjük. Abban az olajban, amiben a húst sütöttük megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát , kevés pirospaprikával ízesítjük, hozzáadjuk a megtisztított,apróra vágott gombát,zöldpaprikát és paradicsomot.10-15 percig fedő alatt pároljuk,hozzáadjuk az elősütött húst,és együtt puhára főzzük. Amikor megpuhult kiszedjük a húst, a levét behabarjuk két dl tejfölben elkevert 1 kávéskanál liszttel,visszarakjuk a húst és összeforraljuk.
|