Angolna bakonyi módra
Zsó 2008.02.10. 17:17
Angolna bakonyi módra
Hozzávalók:
(4 személyre)
80 dkg tisztított angolna
só
6 dkg füstölt szalonna
1 kis fej vöröshagyma
16 dkg gomba
1 evőkanál
pirospaprika
1 paradicsom
1 zöldpaprika
1 evőkanál liszt
1 dl tejföl
Elkészítése:
A megtisztított angolnát két cm széles darabokra vágom, besózom, és felhasználásig hűtőszekrényben tárolom.
A füstölt szalonnát kockára vágom, és egy serpenyőben kiolvasztom. A zsírján megpirítom a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadom a szeletekre vágott gombát, megsózom, és addig párolom, amíg a gomba leve elpárolódik. Pirospaprikával megszórom, összekeverem; kevés halalap lével vagy vízzel azonnal felengedem, és beleteszem a kockára vágott, meghámozott paradicsomot és a zöldpaprikát. Tovább párolom.
Az angolnadarabokat lisztbe mártom, majd hirtelen elősütöm, és a párolódó mártáshoz adom. Ezután az ételt már nem keverem, csak rázogatom; addig párolom, amíg az angolna meg nem puhul. Tejfölös habarással sűrítem, vigyázva, nehogy a hal összetörjön vagy a mártás csomós legyen, és még egyszer fölforralom.
|