Pacaltokány
Zsó 2008.01.22. 12:12
Pacaltokány
1 kg előfőzött pacal, 2 nagy fej hagyma, 6-7 gerezd fokhagyma, egy kanál zsír, vagy olaj, késhegynyi paprika, kávéskanálnyi őrölt feketebors, só, kevéske liszt.
A hagymát a zsíron, vagy olajon sárgára pirítom, ráteszem a felcsíkozott pacalt, egy-kettőt keverek rajta, majd sózom. Mindig csak egy kevés vizet aláöntve, fedő alatt majdnem puhára párolom. Ekkor beleteszem a zúzott fokhagymát, a pirospaprikát és a törött borsot. Lassú tűzön, a folyadékmennyiséget minimálisan tartva puhára párolom. Mikor készre főtt, beleteszek egy deci vízbe kevert egy evőkanálnyi lisztet.
Sós vizben főtt burgonyát tálalok hozzá.
/Sört guríthatsz utána/
|