Borjtekercs zldsgekkel
Zs 2008.02.29. 11:58
Hozzvalk:
1 fej vrshagyma
2 gerezd fokhagyma
1,5 kg borj fehrpecsenye
4 szelet fstlt szalonna
1 kvskanl rlt kakukkf
1 nagy szelet szalonna
3 evkanl olaj
20 dkg paradicsompr
50 dkg gyngyhagyma
50 dkg srgarpa
1 zeller
rlt bors
s
Elksztse
A fehrpecsenyt kzpen bevgjuk, de nem vgjuk t a hst, majd sztnyitjuk, rfektetjk a szalonnaszeleteket. Kakukkfvel, borssal meghintjk, s a hsrtegeket egymsra hajtjuk. Szorosan szalonnba csomagoljuk, s tktjk. Mly tepsiben, olajban aranysznre stjk, majd beletesszk a felkockzott hagymt, a paradicsomprt s a zzott fokhagymt. Sval, borssal meghintjk, befedjk, s msfl rig stjk. A gyngyhagymkat meghmozzuk, s ss vzben megfzzk. A rpt felkarikzzuk, a zellert ngyfel vgjuk. A sts vge eltt 20 perccel a zldsgeket a hs mell rendezzk, s lefedve megstjk. Amikor ksz, a hst kivesszk, s vastagon felszeleteljk. A zldsgekkel krtve tlaljuk. A stsbl visszamaradt zsiradkot ttrjk, s kln knljuk.
|