Fahjas bgrs alms sti
Zs 2016.06.28. 13:11
Fahjas bgrs sti
-
1 bgre liszt
-
1 bgre porcukor
-
1 bgre tej
-
1 tojs
-
1/2 csomag stpor
-
2 csomag vanlis cukor
-
3 db kisebb alma
-
kevs fahj
-
Mindegy, mekkora a bgre, lnyeg, hogy mindig ugyanazzal mrd a hozzvalkat.
Elksztse
Nagyon gyors s egyszer sti, 30-35 perc alatt ksz. Kapcsold be a stt, hogy felmelegedjen kb. 200-220 fokra. Vajazd ki a tepsit.
A meghmozott almkat reszeld le, fahjas cukorral szrd meg, majd hagyd llni, hogy levet eresszen. Annyi id elegend, amg a tsztt bekevered. Keverd ssze a lisztet a stporral. Add hozz a porcukrot s a vanlis cukrot. Keverd el ket.
Verd fel a tojst, simn, mintha rntottnak ksztend, s ntsd r a liszt-cukor-stpor keverkre. ntsd r a tejet, s fokozatosan keverd szp simra. Jl csavard ki az almt, hogy minl kevesebb leve legyen, s keverd a tszthoz.
Mehet a tepsibe s a stbe.
|