Meggyes rtes
Zs 2008.03.28. 14:10
Meggyes rtes
Hozzvalk :
Flksz rtes lap
1/2 kg meggy /kimagvazva/
15 dkg zsemlemorzsa
5 dkg vaj
5 dkg barnacukor
vaj/olaj keverk a kenshez
A tltelkhez a magozott meggyet sszekeverjk a barnacukorral / n mindenhez inkbb barnacukrot hasznlok, hacsak technikailag a recept nem kvnja meg az egyb finomtott cukrokat/. A zsemlemorzst megpirtom egy vastag talp serpenyben, mikor mr barnul, leveszem a tzhelyrl, rteszem a vajat, s ha langyosra hl, sszekeverem a meggyel, s ksz is a tltelk. Egy tepsit kivajazok, 5 cm szles svokban, ahova a rteseket fogom tenni. A stt felmelegtem 200 fokra. A rteslapokat egy lisztezett konyharuhra rakom, s olvasztott vajjal/olajjal megkenegetem. /lehet egy kis tejflt is hasznlni/, rhelyezem a tltelket, s vatosan feltekerem. Mindig 5-6 rteslapot hasznlok, mert ezek a flkszlapok irt vkonyak. A fejldsem egy kvetkez szintjn termszetesen hzilag fogom a tsztt is kszteni. Kt rudat ksztek, tepsire rakom, s 15 - 20 perc alatt kszre stm.
|