Bakonyi betyrleves
Zs 2008.01.17. 16:30
Bakonyi betyrleves
25 dkg kolozsvri szalonna
30 dkg friss bakonyi vadszkolbsz
10 dkg hzi disznzsr
50 dkg vargnya gomba
1 fej vrshagyma
5 dl tejfl
2 kanl liszt
2 babrlevl
2 l csontl vaddisznbl
10 szl snidling
s, rlt bors, bazsalikom, kakukkf s kalocsai des-nemes paprika
- A kolozsvrit aprra kockzzuk s kistjk. A tepertt leszrjk s flretesszk. A szalonna zsrjn megproljuk a felszeletelt vargnyt, megszzuk s folytonos kevers mellett hozzadjuk a fszereket: borsot, bazsalikomot, kakukkfvet.
- Negyedrs prols utn felengedjk a csontlvel, beletesszk a pirtott szalonnt s felforraljuk.
- Zsron aranysrgra pirtjuk a finomra vgott hagymt, kshegynyi pirospaprikt szrunk r s a liszttel rntst ksztnk. Hozzadjuk a tejfl felt s ezzel eldolgozzuk, majd szitn a levesbe passzrozzuk. Tehetnk hozz pr kanl levet, gy gyorsabban megy.
- Beletesszk a karikra vgott bakonyi vadszkolbszt, a maradk tejflt, az aprra vgott snidlinget s kszre fzzk.
- Bettnek hsgombcot adunk.
- Prbljk ki ezt a kitn, igen tartalmas levest. Nem fognak szgyent vallani vele.
Egytl telnek is kitn!
|