Angolna bakonyi mdra
Zs 2008.02.10. 17:17
Angolna bakonyi mdra
Hozzvalk:
(4 szemlyre)
80 dkg tiszttott angolna
s
6 dkg fstlt szalonna
1 kis fej vrshagyma
16 dkg gomba
1 evkanl
pirospaprika
1 paradicsom
1 zldpaprika
1 evkanl liszt
1 dl tejfl
Elksztse:
A megtiszttott angolnt kt cm szles darabokra vgom, beszom, s felhasznlsig htszekrnyben trolom.
A fstlt szalonnt kockra vgom, s egy serpenyben kiolvasztom. A zsrjn megpirtom a finomra vgott vrshagymt, hozzadom a szeletekre vgott gombt, megszom, s addig prolom, amg a gomba leve elproldik. Pirospaprikval megszrom, sszekeverem; kevs halalap lvel vagy vzzel azonnal felengedem, s beleteszem a kockra vgott, meghmozott paradicsomot s a zldpaprikt. Tovbb prolom.
Az angolnadarabokat lisztbe mrtom, majd hirtelen elstm, s a prold mrtshoz adom. Ezutn az telt mr nem keverem, csak rzogatom; addig prolom, amg az angolna meg nem puhul. Tejfls habarssal srtem, vigyzva, nehogy a hal sszetrjn vagy a mrts csoms legyen, s mg egyszer flforralom.
|