Gesztenys almatorta
Zs 2008.05.31. 18:38
Gesztenys almatorta
Hozzvalk:
1 kerek pisktatorta, 25 dkg gesztenyemassza, 1 kg alma, 10 dkg cukor, 2 ek. baracklekvr, 1 citrom leve, szegfszeg, fahj.
A krmhez: 2 dl tej, 2 tojssrgja, 1 csomag vanliaz pudingpor, 1 csomag vanlis cukor, 5 dkg cukor, 3 dl tejszn, 1 teskanl zselatin
Elksztse:
Az almt megtiszttjuk, apr darabokra vgjuk, s citromlvel, cukorral, fahjjal, szegfszeggel zestett vzben puhra fzzk, majd a levbl kiszedjk, s lehtjk. A pudingport a tejjel, a cukorral, a tojssrgval sszekeverjk, s srre fzzk. A pisktalapot srgabaracklekvrral megkenjk (vkonyan), rreszeljk a gesztenyemesszt, s rrakjuk az almadarabokat. A kihlt krmhez hozzkeverjk a habb vert tejsznt, a felolvasztott zselatint, s rntjk a torta tetejre. Htszekrnyben megdermesztjk.
|