Csopaki pinceprklt
Zs 2008.05.24. 10:38
Csopaki pinceprklt
Hozzvalk
1,4 kg marhalbszr, 40 dkg sertsvel, 20 dkg sertszsr, 30 dkg hagyma, 3 dkg fokhagyma, 4 dkg fszerpaprika, 2 g kmny, 5 dkg s, 1 zldpaprika + 1 paradicsom (szezonon kvl 20 dkg lecs), rlt feketebors, 3 dl csopaki rizling.
Elksztse
A hst felkockzom. A zsron aranysrgra pirtom a karikra vgott hagymt, hozzadom a kmnyt s a zzott fokhagymt, majd megszrom e fszerpaprikval. Hozzadom a hst, majd kevs rlt hssal fszerezem. Nhny perc mlva rdobom a felkockzott paprikt, paradicsomot s a velt, majd felntm a csopaki borral. Kszre fzm s forrn tlalom.

|