Kenyrben slt sonka
Zs 2008.02.17. 10:15
Kenyrben slt sonka
/hsvtra/
Jl megmosunk egy kzepes, kicsontozott fstlt sonkt s flpuhra megfzzk.
Elvisszk egy pksgbe, ahol j ktujjnyi vastag kenyrtsztval bebugyolljk, s ropogsra stik.
A kenyrtsztt magunk is kidagaszthatjuk, s sthetjk a sonkval.
Hsvt napjnak reggeln felszeleteljk, ftt tojssal, ecetes tormval tlaljuk.
Azokat a pomps zeket nem lehet elfelejteni.
*
Sonkskocka
10 tojsbl tsztt gyrunk s hagyjuk kicsit szikkadni. Kis gusztusos darabokat tpdesnk le, akrha lebbencset ksztennk. Ss vzben kifzzk, majd kivajazott jnai tlban melegen tartjuk.
Ha van maradk fstlt sonknk ledarljuk, borssal zestjk.
Egy rozsdamentes habstben dinyi zsrral simra kevernk 2 tojs srgjt 3dl tejfllel. Az stbe tesszk a finomra darlt sonkt s sszekeverjk. Vgl vatosan hozz keverjk a habb vert tojs fehrjt is. Az egsz masszt lazn hozzkeverjk a kiftt tszthoz. Rozsdamentes tepsit kizsrozunk, zsemlemorzsval megszrjuk, majd beletesszk a sonkval sszekevert tsztt. Takarklngon 20 perc alatt szp pirosra stjk. Kockra vgva, melegen tlaljuk.
Szraz, pincehideg fehrbor vagy svnyvz illik hozz s emeli mlt rangjra.
|